Veelgestelde vragen

Wat als de netspanning te hoog is?

Hoe lang is de terugverdientijd?

Met ons systeem van omvormers die per paneel werken, hebben we een groot voordeel. Omdat alle panelen hun eigen omvormer hebben, zal het bijna nooit gebeuren dat alle panelen uitvallen bij een te hoge netspanning. Ons systeem controleert de spanning en op basis daarvan bepaalt het hoeveel panelen het uitschakelt. Eerst schakelt het één paneel uit, als dat nog niet genoeg is, schakelt het een tweede paneel uit, enzovoort. Met andere systemen waar veel mensen mee werken, zoals het systeem met een stringomvormer, zullen alle panelen in één keer uitschakelen bij een te hoge netspanning, omdat ze allemaal met elkaar verbonden zijn.

In een tijdspan van tussen de 6 en 8 jaar zult u uw zonnepanelen hebben terug verdiend. De zonnepanelen zelf gaan zon 25 tot 30 jaar mee. Dit betekent dat u na de tijd van 6 jaar nog ruim 20 jaar profijt heeft van de zonnepanelen en dus gratis stroom krijgt.

Wat is nou het voordeel?

Wat is de wachttijd voor de zonnepanelen?

Het leggen van zonnepanelen biedt verschillende voordelen. Ten eerste leveren zonnepanelen een duurzame en milieuvriendelijke energiebron. Door gebruik te maken van zonne-energie verminder je je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en draag je bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Daarnaast kunnen zonnepanelen op lange termijn kostenbesparend zijn. Hoewel de initiële investering misschien hoog is, kunnen zonnepanelen je energierekening drastisch verlagen, waardoor je uiteindelijk geld kunt besparen. Bovendien kunnen zonnepanelen je huis meer waarde geven. Potentiële kopers waarderen de aanwezigheid van zonnepanelen vanwege de energiebesparingen die ze bieden. Tot slot is het leggen van zonnepanelen een stap richting energie-onafhankelijkheid. Met je eigen zonne-energiesysteem kun je je eigen elektriciteit opwekken en minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet.

Bij ons bedrijf hanteren wij een wachttijd van ongeveer 2 weken. We begrijpen dat tijd kostbaar is, daarom doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat uw project zo snel mogelijk wordt afgerond. Onze efficiënte planning en toegewijde medewerkers zorgen ervoor dat we zo min mogelijk vertraging oplopen. We streven ernaar om een optimale balans te vinden tussen snelheid en kwaliteit, zodat u snel kunt profiteren van onze diensten zonder in te boeten aan vakmanschap. Hoewel we ons best doen om de wachttijd zo kort mogelijk te houden, kan deze variëren afhankelijk van de aard en omvang van het project. We houden u echter altijd op de hoogte en zorgen voor een transparante communicatie gedurende het hele proces. Bij ons bent u verzekerd van een professionele en betrouwbare service.

Hoe bouw ik een zelfbouwpakket?

Wanneer wordt het voordelig?

Het wordt algemeen aangenomen dat het hebben van zonnepanelen voordelig wordt na een bepaalde periode, maar de exacte tijd kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen wordt geschat dat zonnepanelen zichzelf terugverdienen binnen een periode van 6 tot 10 jaar. Dit is gebaseerd op factoren zoals de initiële investeringskosten, de energieprijzen, het elektriciteitsverbruik en eventuele subsidies of belastingvoordelen. Het is belangrijk om een gedetailleerde berekening te maken op basis van uw specifieke situatie om een nauwkeurige schatting te krijgen van wanneer zonnepanelen voordelig worden.

Staat u vraag er niet tussen, stel hem dan nu!

Mail ons nu

info@degrootsolar.nl
of bel 06 483 172 17