Micro omvormers

De Groot Solar levert alleen micro omvormers van Enphase dit is een bewuste keus omdat we de beste kwaliteit voor een scherpe prijs willen leveren.
Ook op het gebied van performance, schaalbaarheid en veiligheid is dit de beste keuze door het gelijkstroom gedeelte zo kort mogelijk te houden en de gelijkstroom per paneel direct om te zetten naar wisselspanning wordt voorkomen dat er een hoge gelijkstroom op het dak en in huis voorkomt.

Hoge gelijkstroom in combinatie met slechte contacten/verbindingen of beschadigde kabels is de oorzaak nummer 1 bij veel branden met zonnepanelen, door de bekabeling zo kort mogelijk te houden en direct naar de omvormer te gaan kan het risico op brand veroorzaakt door gelijkstroom tot het absolute minimum worden beperkt dus veel veiliger dan een string systeem (ook met optimizers).

Bij het gebruik van normale string omvormers worden de panelen gekoppeld waardoor de hoogte van de gelijkspanning/stroom toeneemt hoe hoger de gelijkspanning/stroom is hoe beter het contactvlak moet zijn om geen plaatselijke temperatuur toename in de stekker verbinding te krijgen.

Micro omvormers

Zonnepanelen op het dak absorberen zonneschijn en zetten deze om in DC gelijkspanning onder ieder paneel zit een omvormer die de gelijkspanning direct omzet naar wisselspanning gelijk aan de netvoeding van het huis

Envoy

De Envoy is het brein van het systeem, het verzamelt informatie van de micro omvormers en levert het aan de Enlichten software. De Envoy communiceert ook in de andere richting waardoor wij als installateur het systeem kunnen controleren bij installatie. Ook kunnen via de Enlichten software updates aan de micro omvormers uitgevoerd worden.

MyEnlichten

MyEnlichten is uw overzicht van huisenergie. het zet Envoy’s informatie om in een gemakkelijk te gebruiken interface die u informatie geeft over de productie van uw systeem en het energie verbruik van uw huis

Uitvoeringen van de omvormers

Aansluiten van de omvormers op het dak

Voor het verbinden van de omvormers op het dak word gebruik gemaakt van een uv bestendige kabel met voor-gemonteerde stekkers.
dit zorgt ervoor dat alles degelijk en waterdicht is hierdoor kan een  probleemloze werking gegarandeerd worden.

Uitlezing van het systeem (Envoy)

De Envoy-S is het brein achter de energieoplossing voor thuis van Enphase. Tussen het verzamelen van real-time gegevens van uw micro-omvormers en het op afstand versturen van updates naar deze omvormers door, zorgt de Envoy ervoor dat uw volledige PV-systeem continu blijft communiceren.

De Envoy-metered heeft alle functies van de Envoy-S maar meet ook door middel van stroom meetspoelen de totale stroom van de zonnepanelen en de netstroom hierdoor is er nog meer informatie beschikbaar in de enlichten app